World Cancer Day er fredag ​​den 4. februar. Forskning har vist, at patientstøtteprogrammer som Look Good Feel Better, er en afgørende faktor i kræftbehandling: At give patienterne en følelse af fællesskab og tilhørsforhold på et tidspunkt, hvor de kan føle sig isolerede og alene. Pandemien har gjort denne del af kræftbehandlingen endnu vigtigere. Årets tema er derfor: Close the Care Gap.

Look Good Feel Better findes i 26 lande – og selvom der er kulturelle forskelle er det alligevel tydeligt at kvinder over hele verden er enige om, hvad de har fået ud af at være med på et Look Good Feel Better kursus. Vi har i anledning af World Cancer Day samlet testamonials fra hele verden:

  • Efter min mening kan man lyse indefra, selv når man har mistet noget på ydersiden. Look Good Feel Better kurset fik mig til at smile og gav mig så meget glæde. At være sammen med andre kvinder og at dele vores historier med hinanden var en stor hjælp for mig.

Sevda, Tyskland

  • Look Good Feel Better hjalp mig med at finde den gamle Sarah. Det hjalp mig med at se hende i spejlet, den Sarah, jeg kendte. Kurset har hjulpet mig med at gå igennem mit kræftforløb og det har hjulpet mig med at genskabe forbindelsen til mig som person i stedet for mig som kræftoffer.

Sarah, New Zealand

  • Det handler om at gøre noget godt for sig selv i en svær tid. Vi var 12 kvinder, der bare havde en fantastisk eftermiddag, hvor vi skraldgrinede, snakkede og udvekslede erfaringer. Jeg tænker stadig tilbage på den eftermiddag som helt fantastisk og som noget, alle kræftramte kvinder bør gøre for sig selv.”

Miriam, Danmark

  • Under min kræftbehandling blev mit selvværd ødelagt. En ven, også en kræftpatient, foreslog mig at deltage i et Look Good Feel Better kursus. Jeg blev budt hjerteligt velkommen og fik fornyet selvtillid og følte mig opmuntret til at fortsætte min kræftrejse. Jeg blev så positivt påvirket, at jeg blev frivillig hos Look Good Feel Better for at give en del af det, jeg modtog, tilbage!”

Joice, Brasilien

  • Look Good Feel Better kurset er et øjeblik for dig selv med andre, der gennemgår det samme. Takket være Look Good Feel Better går jeg i dag ud af døren med mere selvtillid.

Sabina, Holland

  • Tak, fordi Look Good Feel Better har givet mig disse værdifulde værktøjer som kan øge min livskvalitet. Jeg tager denne udfordring op med mod og med vished om, at når jeg er færdig med dette, vil jeg helt sikkert blive et bedre menneske.

Jennifer, Colombia

  • Det er sjovt, hvordan de enkleste ting gør en kæmpe, kæmpe forskel. De frivillige var fantastiske. Jeg elskede Look Good Feel Better kurset, fordi kurset var fyldt med latter.”

Cathy, Irland

  • ”Det er skræmmende nok at være midt i en pandemi, men så at få brystkræft oveni! Bare det at se andre kvinder gå igennem det samme var så nyttigt!”

Helen, USA