Hvem er vi?

Look Good Feel Better er en humanitær forening, der afholder gratis hudpleje- og makeupkurser for kvinder i ambulant behandling for kræft. Alle, der deltager i et Look Good Feel Better kursus, modtager gratis en toilettaske med 16 forskellige hudpleje- og makeupprodukter doneret af kosmetikbranchen. I løbet af de 2 timer, som kurset varer anvendes produkterne i taskerne. Efter kurset får man tasken med produkter med hjem, så man kan få glæde af dem efterfølgende.

Mange kvinder udtaler på kurserne, at de ønsker at leve så normal en tilværelse som overhovedet muligt på trods af deres kræftsygdom. Efter at have deltaget på et Look Good Feel Better kursus siger mange, at de føler sig bedre rustet til at genfinde den kvinde, de er og til at bevare en følelse af normalitet i deres tilværelse.

Vi lægger stor vægt på, at kurserne skal foregå under hyggelige og afslappede former, og at der også er mulighed for at udveksle erfaringer med kvinder i samme situation som en selv. På denne måde kan kurset være et frirum med plads til grin og smil. Der er plads til 12 deltagere på hvert kursus.

Vores video

Hvad er Look Good Feel Better?

Bestyrelsen består af

Helle Busch Gammelgaard

Look Good Feel Better ledes i det daglige af sekretariatsleder Helle Busch Gammelgaard.

Bestyrelsen består af:
Formand Rie Munk
Næstformand Annette H. Danielsen, E. Sæther A/S
Bestyrelsesmedlem Sonja Christensen, L’Oréal Danmark A/S
Bestyrelsesmedlem Lizette Leholt, Estée Lauder Cosmetics A/S
Bestyrelsesmedlem Camilla Kumar, Beiersdorf A/S
Bestyrelsesmedlem Charlotte Ahrens, Kosmolet A/S
Bestyrelsesmedlem Karina Orup, Scandinavian Cosmetics
Bestyrelsesmedlem Susan Hovmand Lysdal, Kræftens Bekæmpelse

Rie Munk
Annette Holberg
Lizette Leholt
Camilla Kumar
Karina Orup
Susan Hovmand Lysdal
Charlotte Ahrens
Sonja Christensen

At være frivillig

Look Good Feel Betters store aktiv er vores mange frivillige undervisere på kurserne. Det er dem der gør kurserne levende, sjove og omsorgsfulde. Alle konsulenterne har en relevant faglig baggrund og hjertet på rette sted.

Hvis du ønsker at blive frivillig konsulent på et af vores 10 kursussteder, skal du kunne undervise deltagerne ude på kurserne. Derudover skal du have en baggrund fra kosmetikbranchen, enten fra detailhandlen, eller som kosmetolog/make-up artist. Du kan selv vælge hvor ofte du vil deltage, men skal forvente at bruge 3 timer pr. gang du melder dig. Der vil være 1 times forberedelse samt 2 timers undervisning. Kom og vær med til at gøre en forskel for kvinder i ambulant behandling for kræft. Det er både givende for dem og for dig.

Send en mail til sekretariatsleder Helle Busch Gammelgaard på helle@lookgoodfeelbetter.dk og hør mere om det at være frivillig hos Look Good Feel Better.

Frivillige konsulenter udtaler

“For ca. 13 år siden startede jeg, som frivillig konsulent for Look Good Feel Better på OUH og hver 3. tirsdag møder jeg 12 fantastisk dejlige kvinder, som forventningsfuld møder op for at få en god oplevelse og gode tips til at blive smukke i en svær tid: Et frikvarter hvor de glemmer sygdommen et par timer, som flere fortæller, når de smukke går fra kurset.

I starten er der nogle gange lidt stille, men når først vi starter, går snakken livligt, og alle hygger sig, der bliver grinet, og arbejdet koncentreret med at lære, og efterhånden som tiden går har alle fået renset og plejet huden, har lagt en flot makeup og lært hvordan man tegner bryn, hvis man har mistet dem. Det er et vigtigt punkt, som vækker begejstring hver gang.

Disse tirsdage ser jeg frem til hver gang, det er fantastisk at se den glæde og begejstring disse skønne kvinder viser: Jeg føler at jeg er med til at gøre en forskel: at få lov til at være med til at give dem en flot taske med hjem og et smil på læben. Selv er jeg høj resten af dagen.”

Odense Universitetshospital, Inge Holmegaard

“Jeg sad en forårs eftermiddag til en hyggelig fødselsdag og snakkede med en spændende kvinde, der lige som jeg selv, havde valgt at stoppe med at arbejde – for at udfordre et nyt kapitel i livet. Naturligt faldt snakken på de mange nye muligheder, der lå foran os begge, nu når vi ikke længere skulle op til en 8 timers lang arbejdsdag.

Pludselig fortalte Bente, som kvinder hedder, at hun netop var startet som underviser i foreningen Look Good Feel Better! Hun berettede om de positive oplevelser, hun havde haft, selvom det er meget syge kræftramte kvinder, hun underviste.

Jeg brugte efterfølgende noget tid på at overveje, om det her måske netop var den udfordring, jeg havde brug for. Hvor jeg kunne give noget af den erfaring jeg har fra mine mange år i medicinalbranchen – som underviser blandt læger, sygeplejersker og apotekspersonale – videre.

Jeg har nu været tilknyttet Foreningen i 3,5 år, og jeg har oplevet de sejeste kvinder, der i løbet af undervisningen blomstrer op i takt med at make-up’en gør, at de pludselig ser sig selv ”som de var” før sygdommen satte ind. Timerne flyver af sted, der er en helt fantastisk stemning – alle slapper af, og nyder at arbejde med de skønne hudpleje- og makeupprodukter, som vores sponsorer donerer. Kvinderne får vist en del teknikker, så de efterfølgende selv kan tegne f.eks. øjenbryn op samt dække de hudforandringer, de måske har fået. De lærer diverse små tricks, der giver huden en særlig glans og udstråling.

Jeg håber at kunne undervise i mange år endnu. Jeg føler, at jeg gør en forskel, men også at jeg får en masse energi og et mere positivt syn på tilværelsen. Så trods det, at det er alvorligt syge kvinder vi møder, er der en tro og håb på livet – og en ydmyghed overfor tilværelsen. Virkelig noget vi alle kan lære af.”

Center for Kræft og Sundhed,
Ingelise Kragh

Tal & Fakta

Look Good Feel Better har sin oprindelse i USA i 1987. Siden er andre lande blevet inspireret til at oprette deres nationale Look Good Feel Better foreninger. Look Good Feel Better programmet findes i dag i 26 lande og mere end 2 mio. personer, har på verdensplan, deltaget på et Look Good Feel Better kursus.

I 2019 afholdt Look Good Feel Better 114 kurser fordelt på 10 kursussteder. Her deltog ialt 1.341 kvinder med kræft. I 2020 og 2021 har mange kurser været aflyst pg.a. Corona og er derfor ikke retvisende år.

Vi har mere end 80 frivillige konsulenter, der afholder Look Good Feel Better kurserne i hele landet. Konsulenterne har alle en eller anden erfaring med kosmetikbranchen og har derudover alle hjertet på det rette sted. Derudover har vi et trofast team af frivillige, der hjælper med at pakke tasker på kontoret i Farum.

De 18 mærker, der alle er medlem af Kosmetik- og Hygiejnebranchen, støtter både økonomisk og donerer produkter til vores kurser. Der pakkes hvert år mere end 21.000 produkter i vores toilettasker til glæde for rigtig mange kvinder med kræft.

De 6 kosmetikvirksomheder, som står bag de 18 mærker, støtter ligeledes med medlemskontingent. Det drejer sig om følgende virksomheder:

Beiersdorf A/S
Scandinavian Cosmetics
Estée Lauder Cosmetics A/S
Kosmolet A/S
L’Oreal Danmark A/S
Sæther A/S

Sponsorer

Udover de 6 medlemsvirksomheder, der støtter med økonomi og donerer gratis produkter fra 18 mærker, får vi også hjælp fra mange gode virksomheder, der ønsker at hjælpe os så vi kan hjælpe andre.

Kræftrådgivningen i Herlev
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens smukke lokaler i Herlev.

Kurserne afholdes kl. 14-16.

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig på Onkologisk ambulatorium hos sekretær Merete Wulff. Tlf. 38 68 23 38. Tilmelding og afbud pr. telefon kan ske mellem kl. 9.00 og 14.00 på alle hverdage.
Hvis du er forhindret i at deltage i det kursus, du har tilmeldt dig, så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
5. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herlev, Herlev
19. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herlev, Herlev
2. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herlev, Herlev
16. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herlev, Herlev
30. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herlev, Herlev
Center for Kræft og Sundhed i København
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i de smukke lokaler hos Center for Kræft og Sundhed tæt på Rigshospitalet.

Kurserne afholdes kl. 15-17

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig til Center for Kræft & Sundhed på tlf. 82 20 58 00 mandag-fredag kl. 10-13. Du kan også tilmelde dig ved at sende en mail til kraeft@kk.dk

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
28. september 2021
15:00 - 17:00
Look Good Feel Better kursus
Center for Kræft og Sundhed, København N
12. oktober 2021
15:00 - 17:00
Look Good Feel Better kursus
Center for Kræft og Sundhed, København N
26. oktober 2021
15:00 - 17:00
Look Good Feel Better kursus
Center for Kræft og Sundhed, København N
23. november 2021
15:00 - 17:00
Look Good Feel Better kursus
Center for Kræft og Sundhed, København N
7. december 2021
15:00 - 17:00
Look Good Feel Better kursus
Center for Kræft og Sundhed, København N
Kræftrådgivningen i Aalborg
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens hyggelige lokaler i Aalborg. 

Kurserne afholdes kl. 14-16

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig til Kræftrådgivningen, Irma Jensen på tlf: 70 20 26 85
Tilmelding og afbud kan ske på alle hverdage.
Hvis du er forhindret i at deltage i det kursus, du har tilmeldt dig, så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
12. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Aalborg, Aalborg
2. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Aalborg, Aalborg
23. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Aalborg, Aalborg
Kræftrådgivningen i Hillerød
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens hyggelige lokaler i Hillerød.

Kurserne afholdes kl. 13-15

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Tilmelding til et Look Good Feel Better kursus kan ske på hillerod@cancer.dk.
Husk at melde afbud hvis du ikke kommer, så kan en anden få glæde af kurset.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
28. september 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Hillerød, Hillerød
9. november 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Hillerød, Hillerød
1. februar 2022
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Hillerød, Hillerød
15. februar 2022
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Hillerød, Hillerød
10. maj 2022
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Hillerød, Hillerød
Kræftrådgivningen i Roskilde
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens hyggelige lokaler i Roskilde.

Kurserne afholdes kl. 13-15

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Tilmelding til et Look Good Feel Better kursus kan ske på roskilde@cancer.dk eller ved at ringe på 70 20 26 48.
Husk at melde afbud hvis du ikke kommer, så kan en anden få glæde af kurset.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
25. oktober 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Roskilde, Roskilde
15. november 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Roskilde, Roskilde
Kræftrådgivningen i Næstved
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens smukke lokaler i Næstved.

Kurserne afholdes kl. 14-16.

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Tilmelding kan ske på Onkologisk/Hæmatologisk Ambulatorium hos Maja Kilde eller Cathrine Lorenzen på tlf: 56 51 39 00. Tilmelding og afbud kan ske mellem kl. 9.00 og 14.00 på alle hverdage.
Du kan også maile til: nae-onkologi@regionsjaelland.dk

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
5. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Næstved, Næstved
2. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Næstved, Næstved
30. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Næstved, Næstved
Odense Universitetshospital
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better på patienthotellet ved Odense universitetshospital.

Kurserne afholdes kl. 12.30-14.30

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig til sekretæren i Grønnegården, R ambulatoriet eller ringe på telefon 65 41 45 30 eller 65 41 52 29.
Tilmelding og afbud kan ske på alle hverdage.
Hvis du er forhindret i at deltage i det kursus, du har tilmeldt dig, så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
12. oktober 2021
12:30 - 14:30
Look Good Feel Better kursus
Patienthotellet ved Odense Universitetshospital, Odense
16. november 2021
12:30 - 14:30
Look Good Feel Better kursus
Patienthotellet ved Odense Universitetshospital, Odense
7. december 2021
12:30 - 14:30
Look Good Feel Better kursus
Patienthotellet ved Odense Universitetshospital, Odense
Vejle Sygehus
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better på Vejle Sygehus.

Kurserne afholdes kl. 14-16

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig til Onkologisk afdeling:
Tilmelding kan ske ved personlig henvendelse i ambulatoriet eller på telefon 79 40 60 00 (alle hverdage mellem kl. 12 og 14).
Hvis du er forhindret i at deltage i det kursus, du har tilmeldt dig, så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
5. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Vejle Sygehus, Vejle
26. oktober 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Vejle Sygehus, Vejle
16. november 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Vejle Sygehus, Vejle
7. december 2021
14:00 - 16:00
Look Good Feel Better kursus
Vejle Sygehus, Vejle
Hejmdal, Kræftrådgivningen i Aarhus
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens smukke lokaler i Aarhus.

Kurserne afholdes kl. 13-15

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Ønsker du yderligere information eller at reservere en plads på et Look Good Feel Better kursus, bedes du henvende dig på Kræftafdelingen eller på Hejmdal. Hvis du ønsker at deltage på et kursus skal du tilmelde dig på aarhus@cancer.dk

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
8. november 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Hejmdal – Kræftrådgivningen i Aarhus, Aarhus
6. december 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Hejmdal – Kræftrådgivningen i Aarhus, Aarhus
Kræftrådgivningen i Herning
Når du deltager på et Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Der vil være tid til at tale om stort og småt med dine medkursister. Kurset varer i 2 timer. Det er gratis og du får en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter med hjem. Velkommen til Look Good Feel Better i Kræftrådgivningens hyggelige lokaler i Herning.

Kurserne afholdes kl. 13-15

Er du forhindret i at deltage så husk at melde afbud, så en anden kan få mulighed for at deltage.

Tilmelding

Ønsker du at komme med på et kursus, bedes du henvende dig til Kræftrådgivningen i Herning på tlf.: 70 20 26 63 eller på e-mail: herning@cancer.dk.

Kommende kurser

Tidspunkt Kursus
28. september 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herning, Herning
23. november 2021
13:00 - 15:00
Look Good Feel Better kursus
Kræftrådgivningen i Herning, Herning
Online kurser
Når du deltager på et online Look Good Feel Better kursus lærer du at pleje din hud og lægge en pæn dagsmakeup. Vi arbejder med at mindske de synlige bivirkninger ved din kræftbehandling. Vi bruger video-platformen Zoom til at mødes igennem. Kurset varer i 2 timer. Det er et krav at du har tændt for skærmen så vi kan se hinanden. Kurset er gratis og vi sender en fin toilettaske fyldt med hudpleje- og kosmetikprodukter til dig inden kursusstart. Online kurset er primært for personer, der af forskellige årsager kan have svært ved at deltage ved et fysisk kursus.

Vi arbejder på at finde nogle gode datoer til online kurser.

Kommende kurser

Ingen kommende kurser

Look Good Feel Better-rosen

Look Good Feel Better har fået opkaldt en rose efter sig. Den smukke dybtrøde rose er plantet i mange offentlige parker og i mange private haver. Rosen er et smukt symbol på Look Good Feel Betters humanitære arbejde for kvinder i ambulant behandling for kræft.

Look Good Feel Better rosen har en smuk rød farve, et mørkegrønt skinnende løv og bliver 80 til 100 cm. høj. Den er tæt og busket og meget hårdfør og sund. Rosen er velegnet til at plante i krukker men også i bede. Look Good Feel Better rosen kan købes hos alle velassorterede planteskoler over hele landet.